Alla inlägg den 15 april 2008

Av Maria Engström - 15 april 2008 05:36

Ja, så är vi hemma igen efter en helt suverän 4-dagars-tripp till Upplands Väsby och Beagleklubbens Uppfödarkonferans.

( Och jag har sett asfalt, gräs; även om det mesta var förra årets, blommande tulpaner, tja det var helt undrbart att slippa se bara snö!!)

Nu är det mycket nyttigt och intressant som skall falla på plats, tar väl ett par dagar innan man hunnit sortera in alla intressanta föreläsningar där dom skall in i respektive fack i min lilla hjärna.


Schemat var fullspäckat: Redovisning på en utskickad uppfödarenkät, Agria-data rörande Beagle, hälsoproblem, ärftligheten av drevegenskaper, RAS, exteriöra egenskaper, utställningsresultat, parning och valpning, jaktliga egenskaper och provresultat, gruppdiskussioner, samkväm och både lugna och lite hetare diskussioner om annat emellanåt.

Många olika åsikter och inställningar som ventilerades.

Otroligt intressant.

En stor eloge till alla föreläsare som kortfattat och med inte all för långa tider på sig hann klämma in mycket på ett intressant sätt!


Mycket trevligt var det ju så klart att få träffa alla trevliga Beaglemänniskor och uppfödare, nu har man ju fått "ett ansikte" på många.


Mer om uppfödarkonferansen och förhoppningsvis lite bilder kommer inom kort!


Väl hemma var vi väl lite besviken på den 4-benta flocken.

Vi hade ju faktiskt förväntat oss då vi varit borta i 4 hela dagar att dom 4-benta skulle vara överlyckliga över att se sina flockledare igen.

Men vadå.......dom höjde på ögonbrynen, viftade lite avmätt på svansen och konstanterade torrt; "att, jasså, ni är hemma nu".

Sen blev dom faktiskt överlyckliga, men inte för våran skull, utan  för att matskålarna kom fram.

Hmmm...skall bänka dom framför svarta tavlan och ge dom en lektion i vilka översvallande känslor vi faktiskt förväntar oss vid hemkomst efter så många dagar borta.

Eller så får vi väl förklä oss till ens stor, vandrande Frolic för att få se lite av deras översvallande känslor hos våra 4-benta vänner.


Perra var ju så klart glad över våran hemkomst, även om han trivts riktigt, riktigt bra hemma med Inga-Lisa.


Hasse då.......tja, flygningen gick ju över förväntan, visserligen var han väl lite blek i hudfärgen på vägen ner, men han andades ganska normalt och klev ut på egna ben, så då får man väl tycka att det gick riktig bra.

På hemresesan hade han t.o.m kvar lite rödaktig, normal hudfärg, så det artar sig ju riktigt bra!!

Nu har jag t.o.m hört han prata om att man nästan skulle kunna arbeta i Stokholm när det skulle gå så snabbt att pendla mellan med flyg...............L*)

Himmel, vilken macho karl jag har, han är ju bara bäst!!


Tusen Tack Emma & Elin, ni är änglar!!

Vilka rena och fina bilar vi fått, ni har verkligen gett dom ( speciellt CRV:n ) en riktig omgång med skurhinkar och dammsugare!!

Ni är för gulliga och jag är överlycklig, det finns inget värre än att städa bil....


Nu blir det morgonkaffe för morgonpigga mig





Ovido - Quiz & Flashcards